Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná.
Kde využijete vaření špaldové zrno:
Osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, na klíčení.
Víte, že?
Jsme specialisti na zpracování špaldy. Věnujeme se tomu od našeho počátku v roce 1992 a máme celou řadu špaldových výrobků (špaldota, mouky, vločky, krupice apod.). Naše technologie nám umožňuje odebírat špaldu téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.