Konečně poctivě a pečlivě tažený přírodní hovězí vývar z farmářských surovin od dvou bratří Jardy a Honzy Váchových. Receptura vznikla ve spolupráci s nejslavnějšími kuchařkami všech dob – babičkami. Hovězí Konečně vývar je ryzí přírodní síla, získaná tažením hovězích žeber a morkových kostí po dobu 12 hodin. Několika generacemi ověřený přírodní spravovák, který postaví na nohy, když je třeba. Hovězí vývar je prostě základem poctivé kuchyně.
Ať už hovězí vývar pijete k snídani, nebo z něj vaříte guláš, dusíte s ním maso či jím podléváte zvěřinu, když ho máte v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad.
První kapitolu svého tažení napsali na chalupě, když pro své ženy a děti vařili italské rizoto. Bratři Jarda a Honza Váchovi už tehdy věděli, že v poctivé a zdravé kuchyni vývar nenahradíš. Proto v roce 2013 začali táhnout první české přírodní vývary ve sklenici, aby pomohli nejen svým ženám uvařit rychle zdravou večeři. Protože chlap se má postarat. Dodnes jim zůstalo odhodlání jít až na morek kosti – spolupracují jen s českými farmáři, znají původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z produktů Konečně vývar nepřidávají chemii nebo lepek. Všechny jsou proto vhodné i pro ty nejmenší členy rodiny a bezlepkaře.
Jarda a Honza doporučují hovězí vývar:
• jako rychlou a zdravou snídani, která zahřeje a dodá energii,
• jako základ do guláše, ragú či jiných silných omáček,
• k podlévání žebírek, líček nebo zvěřiny,
• jako základ do polévek nebo italského rizota,
• pro rehydrataci po sportovním výkonu a jako přírodní kloubní výživu.
Trvanlivost: Výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 90 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo, a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle.
Skladování: vývary jsou zavařené pasterizací – tradiční metodou našich babiček, při které nejsou potřeba žádné konzervanty ani umělé přísady. Proto skladujte Konečně vývary v chladu do 8 °C.
Použití: hovězí vývar je nesolený. Kromě jako základu do polévek můžete použít jako ingredienci do různých jídel. Například doporučujeme přidat na podlití pečeného masa, nebo do omáček.
Jaký má sklenice objem? Ve sklenici najdete přesně 450 ml vývaru. A když jde o míru, jedná se i o chlapskou čest.
Jak dlouho vydrží? Výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 60 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle.
Dodavatel připravuje hotovku z českého masa z malého, středního, ale i většího chovu. Maso z větších chovů se používá obvykle v době, kdy je z různých důvodů nereálné využít maso z menších chovů. Původ masa pravidelně kontrolujeme.