Včelí pyl byl posbírán pilnými včelami v Bílých Karpatech, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.
Lyofilizovaný včelí pyl chutná a i voní jako květiny na horské louce. Chuť i vůně jsou velmi intenzivní a aromatické.
Lyofilizovaný včelí pyl je složen ze 100% českého včelího pylu bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Forma sběru: šetrný sběr pomocí sběrných plátů.
Na výrobu 100 g lyofilizovaného včelího pylu připadá cca 120 g čerstvého včelího pylu.
Složení pylu
Složení pylu kolísá podle druhu rostlin, ze kterých pochází, ale také podle složení půdy. Významnými složkami v pylu jsou bílkoviny, tuky, glycidy, minerály (draslík, fosfor, síra, hořčík, sodík, vápník, železo, atd.), velké množství aminokyselin a enzymů, cukry, různé druhy kyselin včetně kyseliny nukleové, éterické oleje, vitamíny (A, B1,2,3,5,6,7,9,12, C, D, E, atd.) aj.
Včelí pyl je nutné před konzumací fermentovat dle doporučeného návodu na obalu. Lze fermentovat v medu nebo jogurtu.