Naše svíčková omáčka je moderní verze tradiční české svíčkové omáčky bez použití živočišných surovin. Obsahuje pečenou zeleninu jako mrkev, cibuli, petržel a celer, směs koření a lahůdkové droždí, které ji dodává bohatou umami chuť. Omáčka je koncentrovaná, takže ji stačí zředit ideálně smetanou a vychutnat si tak lahodný a rychlý oběd či večeři. Hodí se k houskovým knedlíkům, těstovinám, pečené zelenině nebo jako základ pro veganské guláše.
Recept - Svíčková omáčka s houskovým knedlíkem:
Ingredience:
- 1/2 houskový knedlík
- 1x Svíčková omáčka Živina
- 200 ml smetany šlehačky
- 300 g vepřová panenka
- lžíce rostlinného oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý citrón na ozdobu (např. petržel)
Postup:
Ohřejte knedlík podle návodu na obalu a dejte stranou. Na pánvi rozehřejte rostlinný olej a přidejte vepřové maso. Restujte 10-15minut. Vmíchejte svíčkovou omáčku a přiveďte k mírnému varu. Přilijte smetanu a vařte 5 minut, aby se chutě propojily. Dochutíme solí a pepřem. Podávejte.
Ze sklenice připravíte minimálně 3 porce.
Hmotnost: 330 g
Složení: Voda, mrkev, cibule, petržel, celer, cukr, olej slunečnicový, sůl jedlá, ocet jablečný 10%, sušené droždí neaktivní, citronová kůra sušená, směs koření (nové koření, pepř, bobkový list, extrakty koření).
Může obsahovat stopy: skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji a hořčice.
Skladování: Skladujte na suchém, temném a chladnějším místě. Po otevření skladujte při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 2 dnů.
Trvanlivost: 100 dní
Země původu: Česká republika
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 9 - Celer
Bez vajec: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 71 kcal
Tuky: 2,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,27 g
Sacharidy: 9,3 g
- z toho cukry: 5,3 g
Bílkoviny: 1,3 g
Sůl: 1,5 g