Chléb nabitý vlákninou! Tento pšenično-žitný chléb je nutričně velmi hodnotný. Obsahuje 65,3 % celozrnné pšeničné a 19,3 % celozrnné žitné mouky.
Chuť: Je ovlivněna procesem dlouhého zrání, díky kterému se zvýrazní chuť použitých surovin, především 100% žitného kvasu a celozrnných mouk. Chuť a vůně kynutého chlebu jsou pak dále šlechtěny procesem dlouhého zrání (24 hodin). Světlý chléb, který chutná skvěle s čerstvým máslem a marmeládou nebo sýrem navrch - pak chuť tohoto chlebu skutečně vynikající.
Charakteristika: celozrnný chléb, křupavá kůrka, vláčná střídka, chia semínka
Trvanlivost: 6 dnů
Hmotnost: 700 g
Výroba:
Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený, žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Při výrobě nepoužíváme přídatné látky a chléb lze deklarovat jako Clean Label.
Chléb vyrábíme řemeslným způsobem. V chlebu použitou žitnou mouku fermentujeme. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Chléb navíc prochází procesem dlouhého zrání (plných 24 hod.). Díky těmto – našimi předky běžně užívaným procesům – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.