Tato kachna si užívala na naší farmě ve volném výběhu, kde dostávala krmivo z vlastní ekologické produkce. Díky tomu získala právem certifikát BIO.
Kachna se nejčastěji upravuje pečením, nebo grilováním. V české kuchyni je velice oblíbená kachna se zelím, kachna na pomerančích, kachna na jablkách, kachna s kaštanovou, nebo jinou nádivkou, kachna na medu. Čím pomaleji a při nižší teplotě se peče, tím je maso měkčí, křehčí a chutnější.
Vakuově uzavřený balíček, který obsahuje celou chlazenou kachnu. Součástí jsou droby dodávané v pytlíčku.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.