Černý rybíz není u mnoha dětí nejoblíbenější letní ovoce kvůli jeho kyselosti a komplexnější chuti. Zkusili jste z něj ale mošt? Když ho ve správném poměru (u Ovocňáku 1:4) zkombinujete se sladkými jablky, dostanete snack, který bude chutnat dětem i dospělým a díky němuž si doplní důležité vitaminy a minerály.
Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.
Mošty, pyré a další produkty jsme začali vyrábět pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku. Od dubna 2023 máme kompletně výrobu přesunutou na farmu, protože blíže našemu ovoci již ani být nelze. Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z Moravy, západního Slovenska a v případě nepřízně počasí i okolních zemí. Asi třetinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.