Falešná svíčková, nebo také kulatá plec, je jemný kus masa, který se nachází v přední části plece. Jedná se o lahodný kousek masa, který má jemná svalová vlákna, a proto je krásně šťavnatý a křehký. Vzhledově připomíná pravou svíčkovou. Výborně se hodí pro přípravu jakékoliv omáčky, na dušení, špikování a lze z ní nakrájet i menší medailonky.
Nejčastěji se falešná svíčková používá při vaření svíčkové na smetaně, ale poslouží také při přípravě tatarského bifteku. Hodí se ale také na pečení vcelku.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.