Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem,
mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou
a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře
se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých
nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší
volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se
z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak
i kváskový. Na chleba jsou výborné všechny tři chlebové mouky, tedy pšeničná, špaldová i žitná samostatně i jejich kombinace.
Pšeničná mouka je klasika, špaldová mouka má oříškovou chuť a žitná je
chuti zemité a plné. I barvou se tyto mouky liší, špaldová je zabarvená
do žluta a žitná má šedou barvu s odstíny zelené. Chlebová je tedy
vhodná určitě na chleba, ale nebojte se ji použít i tam, kde jinak
pečete z bílé mouky. Tmavší barvu pečiva i cukroví díky benefitu zdraví
doma zcela jistě vysvětlíte.Chlebové mouky