Pařený sýr vyrábíme z eidamu od českého výrobce.
Pomocí jednoduchého stroje sýr zahřejeme spolu s vodou a solí, sýřenina se postupně propracuje, a když dosáhne správné konzistence, vytvaruje se pomocí šneku a válce s otvory do tvaru bochánků, které se ručně vyndají do solné lázně. Po zchlazení a oschnutí dáme bochánky na několik hodin vyudit studeným kouřem z briket z tvrdého dřeva a potom vakuově zabalíme.
Hmotnost: 100 až 150 g
Složení: Eidam (mléko, jedlá sůl, mléčné kultury, barvivo karoten), voda, sůl.
Skladování: 2°až 8 °C
Země původu: ČR
Přídatné látky: E160a – Karoteny
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 11 dní
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Polotučné
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 237 kcal
Tuky: 10 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6,3 g
Sacharidy: 0,5 g
- z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 27 g
Sůl: 2,9 g