Při vytváření receptury bezlepkového chleba jsme kladli důraz na složení z výhradně přirozeně bezlepkových surovin. Chléb se skládá z mechanicky loupané pohanky a to z pohanky kroupy (celé zrno pohanky), pohanky lámanky (drcená zrna pohanky) a pohankové mouky (mleté zrno pohanky). Dále ze semínek chia a slunečnice, vody, soli a koření + Psyllia . Na posyp jsou použita semínka dýně a slunečnice. Veškeré suroviny jsou v BIO kvalitě.
Fermentování: Zrno pohanky a semínka jsou před pečením předem dlouhé hodiny za stálého míchání napařovány ve fermentoru. Díky tomu je chléb vláčnější, dosahuje lepších parametrů stravitelnosti a delší trvanlivosti, přičemž výživové hodnoty zůstávají uchovány v maximální možné míře.
Mechanicky loupaná pohanka: je způsob loupání pohanky který uchovává v zrnu všechny jeho nutriční hodnoty, vitamíny (i tolik ceněný Rutin) a zachovává pohance její přirozenou chuť, barvu i vůni. Je tedy na pohled světlejší a nemá nahořklou chuť. Oproti pohance loupané pražením, která úpravou ztrácí mnoho ze svých hodnot (včetně rutinu) a mění barvu, chuť i vůni.