Masový prejt patří k tradičním pokrmům pravé, české zabijačky, která by se bez něj zaručeně neobešla. Vyrábí se stejně jako jitrnice, tedy z různých částí vepřového masa, do směsi se přidá strouhanka a koření.
Masný výrobek tepelně opracovaný.
Hmotnost: 380 až 420 g
Složení: vepřové maso (min.62 %), vývar z masa, pitná voda, strouhanka (pšeničná mouka, droždí, jedlá jodizovaná sůl), jedlá jodizovaná sůl, koření
Skladování: do +5 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 21 dní
Energetická hodnota na 100 g/ml: 310 kcal
Tuky: 22 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 6,4 g
Sacharidy: 2,4 g
- z toho cukry: 0,5 g
Bílkoviny: 18 g
Sůl: 1,8 g