- Mungo jsou malé zelené fazolky, které vynikají charakteristickou vůní a spoustou živin. Můžete si je dopřát v salátu, v polévce či je přidat do masových i zeleninových pokrmů.
- Nejčastěji se konzumují naklíčené.
-
Jak klíčit? Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát fazolky propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazolky do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost. Po 2-3 dnech jsou výhonky připravené ke konzumaci.
- Chutí připomínají zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé.
- Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Hmotnost: 500 g
Složení: 100% fazole mungo
Skladování: při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %
Trvanlivost: 1 rok
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Alergeny: Neobsahuje alergeny