Nutričně bohatá pochoutka ve formě sušených švestek je k dostání celoročně na rozdíl od čerstvých švestek.
Švestky jsou plody slivoně švestky neboli švestky domácí původem z Kavkazu. Jedná se o peckovici a nejlépe se jí daří v mírném podnebí. Její plody mají výraznou aromatickou vůni. Ze švestek se vyrábějí povidla, ovocné knedlíky a z přezrálých plodů se kvasí známá slivovice.
Využití sušených švestek je velmi široké:
- do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení cereální kaše v kombinaci s mákem a se skořicí
- svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným sušeným ovocem nebo oříšky mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina
- pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů
- švestková omáčka ke slaným jídlům
- sušené švestky místo klobásy do veganské zelňačky (viz. recepty na blogu)
- skvěle chutnají v tradičním českém jahelníku.
Hmotnost: 500 g
Složení: sušené švestky
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Země původu: Bulharsko
Baleno v: ČR
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Bez přidaného cukru a sladidel: Ano
Tuky: 0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,09 g
Sacharidy: 64 g
- z toho cukry: 38 g
Vláknina: 7,1 g
Bílkoviny: 2,2 g
Sůl: 0 g