Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné.
Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy. Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol.
Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty.
Mošty, pyré a další produkty jsme začali vyrábět pod značkou Ovocňák v moštárně v Rudicích a od roku 2019 i na farmě v Beckově na Slovensku. Od dubna 2023 máme kompletně výrobu přesunutou na farmu, protože blíže našemu ovoci již ani být nelze. Vyrábíme převážně z ovoce a zeleniny od sadařů a pěstitelů z Moravy, západního Slovenska a v případě nepřízně počasí i okolních zemí. Asi třetinu ovoce pěstujeme ve vlastních sadech, které jsme založili v roce 2013 a na kvalitu surovin tak nejen dohlížíme, ale i si ji sami určujeme.