Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
290 Kč
580 Kč/kg
Tento produkt je momentálně nedostupný. Napište nám na chat, rádi pro vás zjistíme víc.
BIO
Nedostupné
+1

Loupaná plec, nebo také Iron Steak, je masem ze střední části plece, odkud byla vyloupnuta lopatka. Má poněkud vyšší podíl vazivových tkání (silná blána na povrchu a šlacha ve středu svalu je dobrým poznávacím rysem) a pro­to se často marinuje nebo pošíruje.
Při odstranění vazivových tkání je chutným masem na tatarský biftek nebo na minutkové úpravy na grilu (iron steak, top blade steak). Lou­paná plec je ale také masem našich babiček na omáčku.

Oblíbený způsob přípravy na naší farmě: plátky plece osolit, opepřit a obalit v polohrubé mouce. Opéct na dobrém přetaveném bio loji. Opečené naskládat do pekáčku, zasypat cibulí, zalít hutným hovězím vývarem (jen aby byly plátky zatopené - nikoli utopené) a v troubě pomalu péct do změknutí. Jako příloha je dobrá rýže nebo bramborová kaše. Milovníci knedlíků si mohou dát i ten knedlík.

Balení obsahuje 2-4 plátky - podle velikosti svalu. Vakuově baleno.

Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.

Hmotnost: min. 500 g
Složení: BIO hovězí maso
Skladování: 0-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 21 dnů
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ano