Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Když kmín nadrtím, rozline se po místnosti jeho vůně, kterou miluju, a tak ji rychle zavřu do pytlíčku pro vás :-)
Toto běžně užívané koření výrazné chuti považujeme za samozřejmou součást pokrmů české kuchyně, ale většinou vůbec netušíme, jaké množství prospěšných látek je v něm ukryto.

Použití:
Vzhledem k tomu, že je bez tepelné úpravy velice tvrdý, vařením, dušením či pečením změkne, ochutí příjemně pokrm a vypustí do něj své účinné látky. Bohužel však tepelnou úpravou mnoho vitamínů a minerálů také ztrácí, takže můžeme použít oblíbený veganský postup aktivace semen, tedy namočit kmín na pár hodin do vody. Kmín umí jídlo výborně dochutit, ale také konzervovat, proto se dává do kysaného zelí nebo různé nakládané zeleniny. Pokrmy, do kterých se přidává kmín, všichni známe, jedná se např. o vařené brambory, šťávy pod maso, polévky (kmínová, bramborová…), dušené zelí apod.

Hmotnost: 100 g
Složení: nadrcený kmín kořenný, odrůda Prochan
Může obsahovat stopy: máku, sezamu, ostropestřce, lnu
Skladování: v pokojové teplotě
Trvanlivost: 3 roky
Země původu: Česká republika
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček