Kakaový prášek z nepražených ekvádorských kakaových bobů v RAW kvalitě se sníženým obsahem tuku.
Ekvádorské kakao je označováno za jedno z nejkvalitnějších, má výjimečnou chuť i aroma. Je vyrobeno z nepražených ekvádorských kakaových bobů (odrůda Arriba Nacional) v RAW kvalitě. Obsahuje minimálně 10 % kakaového másla.
Nepražené kakao lze použít na pečení nebo do mléka k přípravě nápoje.
Kakaový prášek vzniká lisováním kakaové hmoty. Při tomto procesu se oddělí kakaové máslo cca 45 % a zbytek hmoty, která zůstane, je tzv. kakaový koláč (torta, cocoa cake), který obsahuje cca 10 až 12 % kakaového másla. Po rozemletí "koláče" vzniká kakaový prášek.
Nejedná se o holandské kakao, které je alkalizované (při této metodě se snižuje obsah zdraví prospěšných flavonoidů, které mají antioxidační účinek).