Nabízíme vám mouku od našich přátel zpoza Bečvy s Mlýnu Kelč.
Vodní mlýn v Kelči stával již v polovině 18. století a byl ve vlastnictví olomouckého arcibiskupství, které ho pronajímalo.
Novodobá historie mlýna se začíná psát rokem 1901, kdy zchátralý mlýn koupil a nově uvedl do provozu mlynář Jan Strnadel. A to jako parní válcový mlýn. Modernizace na vodní válcový mlýn proběhla spolu s dostavbou sýpek a skladovacích prostor v roce 1935. Později byl mlýn přebudován na elekrifikováný.
Smutná historie mlýna v Kelči se začíná psát po roce 1949, kdy byl mlýn znárodněn a postupně upadal.
V roce 1992 získává mlýn Petr Vavřík a začíná renesance mlýna v Kelči.
Mlynář Vavřík velmi dbá na kvalitu mouky. Mlýn Kelč leží na hranici Valašska a Hané a obilí pro výrobu mouky nakupuje od těchto místních zemědělců. Aby zajistil kvalitní obilí pro výrobu mouky, když se jeden rok neurodí v požadované kvalitě a nemusel nakupovat s ciziny má podíl na největším moravském silu v Prostějově. Silo jsou novodobé sýpky a je tam uskladněno obilí od moravských zemědělců pro potřeby mlýna Kelč.
Mouky z mlýna v Kelči nenajdete v žádném supermarketu. Pan Vavřík si chce uchovat kvalitu svých výrobků a proto dodává mouku hlavně do pekáren a potravinářských provozoven a také menších prodejen.
Kvalitu mouky ověřila naše babička skvělá cukrářka a jinou mouku již nechce. My nabízíme mouku našim obchodním partnerům a dobře se prodává. pro příklad na vašem výdejním místě v Odrách.