Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Rajčata nejsou určena pro nějaké dlouhodobější skladování. Po dozrání vydrží jenom pár dnů.

  • Ideální teplota pro uchování chuti rajčat by se měla pohybovat lehce nad 10 °C.
  • Určitě proto nedávejte rajčata do ledničky, ztratí tím svou chuť kvůli působení chladného vzduchu.
  • Ten totiž zastavuje proces jejich dozrávání, a tím zabraňuje vzniku charakteristické chuti.
  • Chlad také ničí buněčné membrány rajských jablíček, a tím se jejich dužina stává moučnatou.
  • Rajčata tedy patří do misky nebo do košíku v rohu kuchyně.

Rajčata se mohou sázet do skleníků a fóliovníků od března a ven po 15. Květnu. Sází se cca 45 cm od sebe. Ve skleníku či fóliovníku se mohou vyvazovat na provázky a venku se běžně dávají k 1,5 m tyčkám.

Skladování: v chladu
Trvanlivost: 3 dny
Země původu: Česká republika