Rajčata nejsou určena pro nějaké dlouhodobější skladování. Po dozrání vydrží jenom pár dnů.
- Ideální teplota pro uchování chuti rajčat by se měla pohybovat lehce nad 10 °C.
- Určitě proto nedávejte rajčata do ledničky, ztratí tím svou chuť kvůli působení chladného vzduchu.
- Ten totiž zastavuje proces jejich dozrávání, a tím zabraňuje vzniku charakteristické chuti.
- Chlad také ničí buněčné membrány rajských jablíček, a tím se jejich dužina stává moučnatou.
- Rajčata tedy patří do misky nebo do košíku v rohu kuchyně.
Rajčata se mohou sázet do skleníků a fóliovníků od března a ven po 15. květnu. Sází se cca 45 cm od sebe. Ve skleníku či fóliovníku se mohou vyvazovat na provázky a venku se běžně dávají k 1,5 m tyčkám.
Skladování: v chladu
Trvanlivost: 3 dny
Země původu: ČR