První záznamy o červené řepě pocházejí z Babylonie. Z našeho jídelníčku byla tato zelenina vytlačována a to i díky jednostrannému zpracování sterilováním. Na kyselou přílohu ve školních jídelnách má mnoho z nás nepěkné vzpomínky. Dnes lidé tuto zeleninu znovu objevili a to nejen pro zajímavou chuť. Chutney z ní je náš příspěvek k její rehabilitaci.
Používá se k dochucení jídel z masa i zeleniny. Výborně doplňuje sýrové pokrmy. Dá se namazat do sendvičů, na tousty nebo topinky. Pikantní chutney perfektně doplňuje chuťově méně výrazné pokrmy. K tomu, aby se zvýraznila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu až dvě lžičky chutney. Servírujeme v malých mističkách nebo klademe na talíř spolu s přílohu.
Výrobek dodávaný ve vratném obalu: Obal není zálohovaný, ale až výrobek spotřebujete, můžete jej po domluvě se svým Organizátorem vrátit umytý na výdejní místo. Naši řidiči při předání nového zboží čisté obaly převezmou a následně je vrátíme zpět výrobci, kde vše znovu využijí. Tímto krokem nám pomůžete šetřit životní prostředí. Vrácení obalu však není povinné.