Hovězí veverka je vlastně vrchní část pupku a je tvořena dvěma podlouhlými svaly spojenými podélně blánou. Jako maso na steaky zůstávala tato delikatesa dlouho neobjevena a to i z důvodu, že jí je relativně málo. Přitom je hovězí veverka výtečnou pochoutkou, která má již dnes mezi steaky neotřesitelnou pozici.
Pro toho, kdo upřednostňuje dušené hovězí - je ideální pro pomalé vaření.
Hodí se na grilování v celku nebo pro pomalé dušení, lze nakrájet i na guláš.
V případě grilování vcelku krájíme jednotlivé porce až po upečení.
Mletá se hodí na hamburgery.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.