Naše nejstarší cuvée vzniklo náhodou.
Jde o takzvaný Gemischter Satz, kdy si spolu hrají Pinot Blanc, Chardonnay, Tramín a Aurelius v jedné vinici.
Vše sklízíme ručně a najednou. Hrozny necháváme 20 hod macerovat před lisováním. Následně čeká víno minimálně roční ležení v nerezu a další zrání před lahvováním v dubových sudech. Víno je plné a robustní s mnoha vrstvami chutí a vůní, které chcete objevovat.
Víno můžeme k archivaci jedině doporučit, teprve po letech vynikne jeho unikátní chuť.
Naše cuvée je nejlepší kombinovat s výraznějšími mořskými plody, tmavšími rybami, pečeným kuřecím nebo paštikami.
Ocenění: Nominace NSV Velkopavlovická, Zlatá medaile ČeskoSlovenský pohár, Zlatá medaile Grand Prix Vinex, Zlatá medaile Nejlepší Biopotravina.
Cukernatost při sklizni: 24,2°NM.
Sklizeň cca1,8 kg/keř.
Půda: jílovitá, spraš.
Kvasilo v nerezovém tanku, zrálo v sudu.
Naše vína plníme jak pod šroubový uzávěr, tak pod korkový. Určujícím prvkem je, zda se víno má pít do pár let a nebo zda je vhodné pro dlouhodobou archivaci (10 let a více). Fotky, co se uzávěru týče, nemusí být zcela přesné, protože to není zásadní.