Tamari je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů.
Objem: 0,2 l
Složení: sójové boby (48,9 %), voda, mořská sůl (13,8 %), alkohol (z cukrové třtiny) 1,6 %, fermentační činidlo (Aspergillus oryzae)
Může obsahovat stopy: lepku
Skladování: na chladném a suchém místě, chraňte před slunečním světlem
Trvanlivost: 12 měsíců
Země původu: Japonsko
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 6 - Sójové boby
Energetická hodnota na 100 g/ml: 74 kcal
Tuky: 0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 8,3 g
- z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 8,9 g
Sůl: 15 g