Ricotta je italský sýr vyráběný ze syrovátky kravského mléka.
Ricotta (což doslovně znamená „převařený“) vzniká ze syrovátky, což je tekutina, která zůstane při výrobě běžných sýrů.
Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění, je bílý, lehce nasládlý a obsahuje zhruba 13 % tuku.
Je velmi lahodný a jemný.
Po doručení vyndejte sýr z uzavřeného obalu a nechte jej volně bez přikrytí v lednici na neuzavřené podložce.
Hmotnost: 200 g
Složení: mléko, sůl, syrovátka, kyselina citronová
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Přídatné látky: E330 – Kyselina citronová
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 1 den
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Nízkotučné
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 146 kcal
Tuky: 10,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3 g
Vláknina: 0 g
- z toho cukry: 3 g
Bílkoviny: 10 g
Sůl: 0,5 g