Máslové kuře, tradičně známé jako murgh makhani, je indické jídlo pocházející z Dillí.
Jedná se o druh kari z kuřecího masa s kořeněnou rajčatovou a máslovou omáčkou. Jeho omáčka je známá svou bohatou texturou. Je to podobné kuřecí tikka masala, která používá rajčatový protlak. V pokrmu používáme kuřecí prsa z českých farmářských kuřat.
Drůbež pochází výhradně z rodinné Farmy Poustka, jejich kuřata jsou šetrně, bez stresu porážená přímo na vlastní faremní porážce, kdy odpadá stres z převozu, jsou specielně vykrmované pro vyzrálé, jemně protučněné maso, do nestandardní váhy 3kg až 4 kg do max. 90 dní. Ke krmenní používají směs obilí z vlastní produkce.
Další významnou pochutinou, která obohacuje chuť máslového kuřete je přidáním našeho vynikajíciho kuřecího vývaru, který táhneme 12 hodin a poté se přecedí přes plátno a následně ještě zredukuje. Kombinace drcených rajčat a cibule pokrm celkem krásně zahustí, proto ho již jen decentně dozahustíme rýžovou moukou a nakonec se zjemnní smetanou a máslem.
Maslové kuře milují všechny generace od starších po malé. Naše není pálivé.
V Jedné sklenici jsou 2 dospělé porce, ale nám vystačí i s pěti letou dcerou, takže 2 dospělí a jedno malé dítě.
Dodavatel garantuje, že hotovka je připravována z českého masa z malého a středního chovu. Původ masa pravidelně kontrolujeme.