Rakytníkový sirup má svou typickou chuť a vůni, zatím jsem nenašla přirovnání.
Když s rakytníkem pracujeme, při výrobě k voňavkám zrovna nepatří. O zázračných účincích zde psát nebudeme. Většinou má povědomí každý, protože rakytník vzaly na milost i farmaceutické společnosti.
V kuchyni rakytníkový sirup můžeme používat na různé dezerty, krémy, palačinky, kaše. Opět jako studené osvěžující nápoje nebo teplé na zahřátí.
Míchané nápoje raději slaďte sirupem místo cukru, který se špatně rozpouští a nápoje kalí. Nápoje jsou pak jemnější, chutnější a mají lepší konzistenci.
A co ještě?
Ručně a šetrně vyráběný sirup z plodů rakytníku v Čechách, je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy, ořechů a GMO, sirup neobsahuje alkohol.