Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Recept: Kuřecí stehna na cibuli a polentou

Celý recept najdete sepsaný níže. Věděli jste, že vám zpracování celého kuřete zabere jen pár chvil a připravíte z něj klidně hned tři chutné recepty? Upečte si kuřecí stehna na cibuli a k nim přidejte, pro někoho možná nevšedně, polentovou kaši, která je někdy opomíjenou, ale tak chutnou přílohou. Celá příprava je opravdu jednoduchá a jestli nebudou stačit dvě stehna, rozporcujte klidně rovnou dvě kuřata a zbylé části dejte do mrazáku. Tam se neztratí.

Suroviny na 2 porce:

  • 2 kuřecí stehna
  • 2 cibule
  • 150 ml vody
  • 3 plátky másla
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl a pepř
  • 200 g polenty

Postup:
Rozehřejte troubu na 180 °C. Stehna osolte a opepřete z obou stran a posypte kmínem a paprikou. Vložte je do menšího pekáčku a na každé položte plátek másla. Cibule rozkrájejte na měsíčky a přidejte k masu. Vše podlijte studenou vodou a vložte do rozpálené trouby a pod pokličkou nebo přikryté alobalem pečte zhruba 30 minut.

Mezitím, co se peče kuře, je čas připravit polentovou kaši. Polentu vařte podle typu, který pořídíte. Pokud máte instantní, stačí ji na nízkém plameni ve vodě povařit pět minut, pokud pořídíte obyčejnou, nechte ji ve vařit asi 20 minut. Nakonec ji ochuťte solí a pepřem a pro zjemnění vmíchejte kousek másla.

Kuře po 30 minutách odkryjte a dopečte ještě 15 minut, aby chytlo pěknou barvu a podávejte s polentovou kaší.

NÁŠ TIP:
Pokud necháte polentovou kaši ztuhnout, můžete ji nakrájet na větší kostky a osmažit nebo ugrilovat a hned bude vaše příloha zajímavější.

Chcete mít na mase ještě křupavější kůrčičku a chutnější šťávičku? Potřete stehna kuřecí bujónkou, která pokrm ještě o něco pozdvihne k dokonalosti.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

Objevte i další recepty z jednoho kuřete na našem blogu >>>

5 produktů
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího