objednávejte do pátku 02:00
Celý recept najdete sepsaný níže. Krůtí patří mezi to nejlibovější maso, co si můžete dopřát. A když ho smícháte s fazolemi, jedná se už o slušnou porci kvalitních bílkovin. Tak ať chutná! My trhané krůtí podáváme s quinoou, skvěle k němu sedneme ale i rýže nebo prohřátá tortilla.
Suroviny na 6 porcí:
Postup:
Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a papriku na větší kostky. V pánvi rozehřejte olej a cibuli i papriku orestujte do měkka. Osolte, opepřete a dle chuti přidejte mletou papriku. Do pánve přidejte konzervovaná rajčata a vývar. Vložte na plátky nakrájená krůtí prsa a pomalu vařte asi 30-40 minut, dokud maso není hotové. V hrnci uvařte quinou dle návodu. Ochuťte ji solí, pepřem, nasekaným koriandrem a šťávou z limetky či citronu.
Jakmile je maso hotové, vyndejte ho z pánve a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na menší kusy. Vraťte do omáčky, přidejte scezené a propláchnuté fazole a nechte je pár minut prohřát. Podávejte spolu s ochucenou quinoou a lžící zakysané smetany.