Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Maso a ryby

Celý recept najdete sepsaný níže. Krůtí patří mezi to nejlibovější maso, co si můžete dopřát. A když ho smícháte s fazolemi, jedná se už o slušnou porci kvalitních bílkovin. Tak ať chutná! My trhané krůtí podáváme s quinoou, skvěle k němu sedneme ale i rýže nebo prohřátá tortilla.

Suroviny na 6 porcí:

  • 900 g krůtích prsou
  • 1 konzerva bílých nebo červených fazolí
  • 2 cibule
  • 2 červené papriky
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • 500 ml kuřecího vývaru (lze nahradit vodou)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 900 g quinoy
  • svazek koriandru
  • kelímek zakysané smetany
  • limetka nebo citron
  • sůl, pepř, římský kmín, uzená paprika

Postup:
Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a papriku na větší kostky. V pánvi rozehřejte olej a cibuli i papriku orestujte do měkka. Osolte, opepřete a dle chuti přidejte mletou papriku. Do pánve přidejte konzervovaná rajčata a vývar. Vložte na plátky nakrájená krůtí prsa a pomalu vařte asi 30-40 minut, dokud maso není hotové. V hrnci uvařte quinou dle návodu. Ochuťte ji solí, pepřem, nasekaným koriandrem a šťávou z limetky či citronu.

Jakmile je maso hotové, vyndejte ho z pánve a pomocí dvou vidliček ho natrhejte na menší kusy. Vraťte do omáčky, přidejte scezené a propláchnuté fazole a nechte je pár minut prohřát. Podávejte spolu s ochucenou quinoou a lžící zakysané smetany.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího