Krůtí spodní stehno je často podceňované, a přitom vynikající maso, které se hodípředevším k pečení. Pro svůj větší obsah šlach se nehodí k vykosťování, ale pokud si chcete v kuchyni pohrát, získáte vykostěním fantastické maso na guláš či čínu.
Ideální příprava pečení : délka pečení v hodinách = váze masa v kilogramech - tzn. že například krůtu 5 kg pečeme 5 hodin. Prvních 20 minut na 220 °C, potom stáhneme troubu na 160 °C, krůtu pečeme zakrytou a půl hodiny před koncem odkryjeme, aby se vytvořila kůrka. Během pečení kontrolujeme a poléváme.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.