Zakysaná smetana či kysaná smetana je mléčný výrobek vyráběný fermentací pomocí bakterií mléčného kvašení. Používá se ve studené kuchyni (k přímé konzumaci jako jogurt, v zálivkách, do nepečených dortů aj.) i k vaření polévek, omáček apod.
Hmotnost: 400 g
Složení: smetana, bakterie mléčného kysání
Skladování: při teplotě 4 °C
Země původu: ČR
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 5 dnů
Typ mléka: Kravské
Ošetření: Pasterováno
Energetická hodnota na 100 g/ml: 169 kcal
Tuky: 16 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 3,4 g
Vláknina: 0 g
- z toho cukry: 3,4 g
Bílkoviny: 2,8 g
Sůl: 0,1 g