❄️☃️ Co jíst v zimních měsících, abyste zůstali věrní aktuální sezóně?
Vybrali jsme pro vás produkty, které jsou pro zimu typické a spoustu z nich pochází ještě stále z lokální produkce. Zima umí být v přírodě krutá, ale lidé se naučili potraviny zpracovávat a ukládat tak, aby z nich měli co nejvíce prospěšných látek a živin až do jara. Dejte si lokální kořenovou zeleninu, zelí, jablíčka, hrušky nebo luštěniny. Spotřebovávejte dobroty ze spíže a pomalu si dělejte místo na jaro.
💡Proč vlastně jíst sezónní ovoce a zeleninu?💡
Existují názory, že jíst produkty, které byly vyprodukované v místě nebo aspoň podnebném pásu, ve kterém žijeme, může mít pozitivní vliv na naše zdraví. Zároveň tím samozřejmě podpoříme tuzemské farmáře, jejichž ovoce a zelenina patří k těm nejkvalitnějším, co v České republice koupíte. Ovoce a zelenina k nám také nemusí cestovat přes půl světa, když lze vypěstovat u nás a tím šetříme také životní prostředí.