Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Recept: Jelení svíčková s bylinkovými houbami

Celý recept najdete rozepsaný níže. Zvěřina, jalovec a houby - téhle kombinaci už nic nechybí! Doplnit ji můžete ještě o smetanu, ale stejně tak si pochutnáte i bez ní. Pokud máte tu možnost, doporučujeme při vaření sáhnout po hříbcích. Chybu každopádně neuděláte ani se žampiony :-)

Suroviny na 4 porce:

  • 1 kg jelení svíčkové
  • 40 g másla
  • 3 rozdrcené jalovce
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g hub (hříbky či žampiony)
  • 250 ml smetany (nemusí být)
  • 2 lžíce čerstvých bylinek - kerblíku, libečku apod.

Postup:
Troubu rozehřejte na 200 °C. Jelení svíčkovou očistěte, odblaňte, ze všech stran důkladně osolte a opepřete a obalte v rozdrceném jalovci. Na polovině másla svíčkovou zprudka opečte, aby se maso ze všech stran zatáhlo. I s máslem ji přendejte do uzavíratelného pekáčku, přidejte bobkový list, přiklopte víkem a pečte 20 minut. Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Na oleji a zbytku másla je osmahněte dozlatova a dochuťte solí a pepřem. Pokud máte po ruce smetanu, zalijte jí houby a krátce společně povařte. Maso vyndejte z trouby, nakrájejte na šikmé plátky a podávejte s houbami. Na talíři vše štědře posypete nasekanými bylinkami. Podávejte s bramborou kaší nebo opečenou bagetkou a s bylinkovým či obyčejným máslem.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

3 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího