Hovězí Poličan - fermentovaný hovězí salám bez dusitanové soli je trvanlivý salám, vyrobený podle tradiční receptury za pomocí ušlechtilých zracích kultur. Specifickou lahodnou chuť má po přidaném koření, zejména po jemně mletém hřebíčku.
Červeného zbarvení na řezu salámu je docíleno přidáním výtažků z červené řepy, které slouží jako zdroj přírodního dusitanu. Salám je v průběhu zrání zauzen studeným kouřem z bukových štěpek. Salám je vyroben pouze z hovězího masa. Je to maso skotu, který se u nás na farmě narodí a žije na okolních nádherných pastvinách. Výrobky z tohoto masa jsou vyráběny přímo na naší farmě. Každý kousek projde při výrobě několikrát rukama výrobců - rodinných příslušníků farmy.
Na 100 g výrobku bylo použito minimálně 130 g masa.
Balení obsahuje 1/2 šišky. Vakuově baleno.