Svíčková je bederní sval ležící na vnitřní straně hřbetu a patří k nejlepším, nejžádanějším a také nejdražším částem hovězího masa.
Výtečně se hodí pro minutkovou úpravu na pánvi, či grilu, lze ji také péct vcelku. Při základním zpracování se z povrchu odstraňuje tuková tkáň, blány a šlachy, čistá svalovina se pak obvykle porcuje na tři základní části – palec, špičku a střed.
Ze středu se porcují krásné pravidelné steaky, z úzké koncové části se dá udělat skvělý tatarák.
Naše prémiové hovězí má všech 5 „P”:
-
plemeno - charolais - plemeno známé v celém světe, je to velmi vysoký a osvalený skot
-
péče - o zvířata pečujeme s láskou, už v době před narozením, telata žijí 8-10 měsíců se svými matkami a pijí mateřské mléko dle libosti
-
pastva/potrava - naše zvířata jsou krmena pouze krmivem z vlastní produkce, z našich pastvin, plných bylin a travin, které u nás rostou po staletí a díky ekologickému hospodaření nejsou znehodnoceny chemickými látkami, pesticidy a herbicidy
-
prostředí - od jara do zimy se zvířata pasou na ekologicky obhospodařovaných bohatých pastvinách v chráněné krajinné oblasti Broumovsko, pro zimní pobyt a výkrm jsme zmodernizovali původní halu a postavili dvě další zcela nové
-
požitek - poslední P náleží skvělému požitku z masa našeho plemene, z toho, co je připraveno z nanejvýš kvalitního masa se stejnou láskou a úctou, s jakou bylo přistupováno k životu zvířete
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Hmotnost: 550 až 560 g
Složení: BIO vyzrálé maso, min. 14 dní ve visu
Skladování: 0-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 14 dnů
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ne