Celý recept najdete rozepsaný níže. Při vymýšlení receptů jsme tolik oblíbené halušky nemohli vynechat. Tentokrát dáváme přednost verzi s brynzou a opečenou slaninou, verze se zelím je ale naším dalším favoritem. Nezapomeňte, že budete potřebovat speciální síto a halušky, kterým vykouzlíte ikonické tvary. Cena za porci u tohoto jídla vychází na cca 81 korun.
Suroviny na 4 porce:
Postup:
Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte přebytečnou vodu. K bramborám postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne polotuhé těsto. To protlačte přes síto na halušky do vroucí neosolené vody. Halušky jsou hotové poté, co vyplavou na povrch - vyjměte je děrovanou naběračkou. Nechte si trošku vody, ve které se halušky vařily a prozatím ji dejte stranou.
Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky a na pánvi smažte dokřupava. Cibuli nakrájejte najemno a opečte ji až zesklovatí. Zakysanou smetanu ohřejte v kastrůlku a vmíchejte do ní brynzu. Pokud je směs tužší, přidejte trochuu vody z halušek. Do brynzovo-smetanové směsi vmíchejte hotové halušky. Halušky rozdělte na talíře, posypejte osmaženou slaninou a cibulkou. Případně halušky na talíři zakápněte tukem vypečeným ze slaniny.