Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Cibule, česnek a pórek

Celý recept najdete rozepsaný níže. Při vymýšlení receptů jsme tolik oblíbené halušky nemohli vynechat. Tentokrát dáváme přednost verzi s brynzou a opečenou slaninou, verze se zelím je ale naším dalším favoritem. Nezapomeňte, že budete potřebovat speciální síto a halušky, kterým vykouzlíte ikonické tvary. Cena za porci u tohoto jídla vychází na cca 81 korun.

Suroviny na 4 porce:

  • 500 g brambor typu C
  • 200 g hladké mouky
  • 130 g hrubé mouky
  • 200 g slaniny
  • 250 g brynzy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 cibule

Postup:
Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a vymačkejte přebytečnou vodu. K bramborám postupně přimíchávejte hladkou mouku s hrubou, dokud nevznikne polotuhé těsto. To protlačte přes síto na halušky do vroucí neosolené vody. Halušky jsou hotové poté, co vyplavou na povrch - vyjměte je děrovanou naběračkou. Nechte si trošku vody, ve které se halušky vařily a prozatím ji dejte stranou.

Mezitím si nakrájejte slaninu na kostičky a na pánvi smažte dokřupava. Cibuli nakrájejte najemno a opečte ji až zesklovatí. Zakysanou smetanu ohřejte v kastrůlku a vmíchejte do ní brynzu. Pokud je směs tužší, přidejte trochuu vody z halušek. Do brynzovo-smetanové směsi vmíchejte hotové halušky. Halušky rozdělte na talíře, posypejte osmaženou slaninou a cibulkou. Případně halušky na talíři zakápněte tukem vypečeným ze slaniny.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

1 produkt
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího