Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Zelenina

Celý recet je uveden níže. Je ve vaší kuchyni zvěřina jako doma, nebo si na tohle maso nevzpomente jak je rok dlouhý? Máme pro vás recept, po jehož přípravě u vás zvěřina zdomácní. Co do přípravy je rychlý, snadný a maso se většinu času samo peče v troubě. Recept je napočítán pro 5 strávníků a jedna porce vychází na cca 88 korun.

Suroviny na 5 porcí:

  • 1 kg zvěřiny nakrájené na menší kostky (může být i mix dančího, jeleního či srnčího)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 řapíky celeru
  • 3 mrkve
  • 3 snítky čerstvého rozmarýn či tymiánu
  • 2 dcl bílého vína
  • 3 lžičky džemu z červeného rybízu
  • 1 l hovězího vývaru (pokud nemáte, můžete nahradit vodou)
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • sůl a pepř
  • 1 kg brambor

Postup:
Nakrájené maso poprašte moukou, osolte a opepřete. Následně ho na středním stupni osmahněte na pánvi dokud nezhnědne. Maso přendejte do hrnce vhodného do trouhy nebo pekáče, který můžete přiklopit a zatím uložte stranou. Rozpalte troubu na 180 °C. Do pánve vlijte pár lžic vývaru a uvolněte přípečky na pánvi. Tento krok doporučujeme nevynechávat - uvolněné výpečky zvýrazní chuť jídla. Jakmile se výpečky uvolní, přidejte nadrobno nakrájenou cibulia opékejte až do chvíle, kdy zesklovatí.

K cibuli poté přidejte na malé kostičky nakrájené řapíky celeru, mrkve a česneku. Opékejte až do chvíle, kdy začne zelenina získávat jemný nazlátlý nádech. Nakonec přilijte víno a nechte ho odpařit. Zeleninovou směs přidejte do hrnce k masu, přidejte bylinky, džem a vývar. Přikryjte a duste v troubě 1,5-2 hodinky, dokud nebude maso měkké. Nejlepší je dušenou zvěřinu podávat s do měkka uvařenými a rozšťouchanými bramborami.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

2 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího