Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Ovoce a zelenina

Celý recet je uveden níže. Je ve vaší kuchyni zvěřina jako doma, nebo si na tohle maso nevzpomente jak je rok dlouhý? Máme pro vás recept, po jehož přípravě u vás zvěřina zdomácní. Co do přípravy je rychlý, snadný a maso se většinu času samo peče v troubě. Recept je napočítán pro 5 strávníků a jedna porce vychází na cca 88 korun.

Suroviny na 5 porcí:

  • 1 kg zvěřiny nakrájené na menší kostky (může být i mix dančího, jeleního či srnčího)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 řapíky celeru
  • 3 mrkve
  • 3 snítky čerstvého rozmarýn či tymiánu
  • 2 dcl bílého vína
  • 3 lžičky džemu z červeného rybízu
  • 1 l hovězího vývaru (pokud nemáte, můžete nahradit vodou)
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • sůl a pepř
  • 1 kg brambor

Postup:
Nakrájené maso poprašte moukou, osolte a opepřete. Následně ho na středním stupni osmahněte na pánvi dokud nezhnědne. Maso přendejte do hrnce vhodného do trouhy nebo pekáče, který můžete přiklopit a zatím uložte stranou. Rozpalte troubu na 180 °C. Do pánve vlijte pár lžic vývaru a uvolněte přípečky na pánvi. Tento krok doporučujeme nevynechávat - uvolněné výpečky zvýrazní chuť jídla. Jakmile se výpečky uvolní, přidejte nadrobno nakrájenou cibulia opékejte až do chvíle, kdy zesklovatí.

K cibuli poté přidejte na malé kostičky nakrájené řapíky celeru, mrkve a česneku. Opékejte až do chvíle, kdy začne zelenina získávat jemný nazlátlý nádech. Nakonec přilijte víno a nechte ho odpařit. Zeleninovou směs přidejte do hrnce k masu, přidejte bylinky, džem a vývar. Přikryjte a duste v troubě 1,5-2 hodinky, dokud nebude maso měkké. Nejlepší je dušenou zvěřinu podávat s do měkka uvařenými a rozšťouchanými bramborami.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

2 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího