Celý recet je uveden níže. Je ve vaší kuchyni zvěřina jako doma, nebo si na tohle maso nevzpomente jak je rok dlouhý? Máme pro vás recept, po jehož přípravě u vás zvěřina zdomácní. Co do přípravy je rychlý, snadný a maso se většinu času samo peče v troubě. Recept je napočítán pro 5 strávníků a jedna porce vychází na cca 88 korun.
Suroviny na 5 porcí:
Postup:
Nakrájené maso poprašte moukou, osolte a opepřete. Následně ho na středním stupni osmahněte na pánvi dokud nezhnědne. Maso přendejte do hrnce vhodného do trouhy nebo pekáče, který můžete přiklopit a zatím uložte stranou. Rozpalte troubu na 180 °C. Do pánve vlijte pár lžic vývaru a uvolněte přípečky na pánvi. Tento krok doporučujeme nevynechávat - uvolněné výpečky zvýrazní chuť jídla. Jakmile se výpečky uvolní, přidejte nadrobno nakrájenou cibulia opékejte až do chvíle, kdy zesklovatí.
K cibuli poté přidejte na malé kostičky nakrájené řapíky celeru, mrkve a česneku. Opékejte až do chvíle, kdy začne zelenina získávat jemný nazlátlý nádech. Nakonec přilijte víno a nechte ho odpařit. Zeleninovou směs přidejte do hrnce k masu, přidejte bylinky, džem a vývar. Přikryjte a duste v troubě 1,5-2 hodinky, dokud nebude maso měkké. Nejlepší je dušenou zvěřinu podávat s do měkka uvařenými a rozšťouchanými bramborami.