Níže najdete celý recept.
Dobře víme, že receptem na klasické chilli con carne bychom vás asi nepřekvapili. Už jste ale měli variantu s dýní hokkaido? To má teprve šmrnc! Ze všech surovin uvaříte až 8 porcí a jedna vychází přibližně na krásných 74 Kč :-)
Suroviny na 7-8 porcí:
1 kg hokkaido dýně
600 g hovězího mletého masa
750-800 g konzervovaných rajčat
400 g tmavých konzervovaných fazolí
2 řapíky celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
sůl a pepř
Postup:
Cibuli a řapíkatý celer nakrájejte nadrobno, česnek rozdrťte. Z dýně vyškrábejte semínka a dužinu nakrájejte na kostičky - hokkaido dýni nemusíte loupat. V hrnci rozehřejte olej, osmažte cibulku a celer. Když se barva blíží dozlatova, přidejte česnek a nechte ho chvíli rozvonět. K zelenině přidejte mleté maso a zprudka ho opékejte cca 10 minut.
Jakmile je maso propečené a opečené, vmíchejte k němu rajčata a dýni, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Stáhněte plotýnku na nižší stupeň a směs pod pokličkou zvolna duste cca 30 minut. Nakonec do hrnce přidejte fazole a nechte je pár minut prohřát.
Pokud máte rádi pikantnější pokrmy, přidejte kousek chilli papričky. Hotové chilli con carne můžete podávat s rýží nebo chlebem.
NÁŠ TIP: Jednotlivé porce dýňového chilli con carne můžete zamrazit, takže budete mít zásobu už uvařeného jídla na další dny.