Červené kari je jedním z nejrozšířenějších druhů kari a jedním ze základních kamenů thajské kuchyně. Tradiční recept, který jsme si pro vás připravili, kombinuje červenou pastu, kokosové mléko, zeleninu a veggie nudličky. Spojením kokosového mléka a červené kari pasty vzniká dokonale vyvážený, lehce pikantní a krémový pokrm, který roztančí vaše chuťové pohárky. Vychutnejte si ho jako polévku, nebo přidejte třeba rýži. Ze všech surovin uvaříte až 4 porce a jedna vychází na cca 87 korun.
Suroviny na 4 porce:
Postup:Cibuli, mrkev i petržel nakrájejte na menší kostičky. Do hrnce přidejte olej, nechte ho rozpálit a začněte na něm restovat cibuli. Až vám trochu chytí barvu, přidejte mrkev i petržel a vše společně opečte dozlatova. Zeleninu zaprašte mletou paprikou, důkladně promíchejte a nalijte cizrnu i s nálevem a pasírovaná rajčata. Pokud je potřeba, přidejte do základu ještě vývar nebo vodu, tak abyste měli zeleninu ponořenou a uvařte ji do měkka. Celý obsah můžete lehce promixovat ručním mixérem nebo si odeberte pouze část, se kterou to udělejte mimo a vraťte zpět. Na závěr guláš osolte, opepřete a dochuťte dalším kořením dle chuti. Nechte ještě chvíli povařit.Jako příloha se k tomuto guláši hodí kuskus, protože luštěniny se z nutričního hlediska skvěle doplňují s obilovinami. Kuskus uvařte dle návodu na obalu a můžete servírovat. Dobrou chuť!