Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Trvanlivé

Celý recept je rozepsán níže. Co máte nejraději na řízkách? My křupavou strouhanku. Protože jsme řízkoví, pustili jsme se nedávno do smažení. Namísto masa jsme ale sáhli po bulvě celeru. A potvrzujeme, že šťavnatý celer si s dozlatova vypečenou strouhankou víc než rozumí!

Suroviny na 2-3 porce:

  • 1 bulva celeru
  • citron
  • hladká mouka
  • 2 vejce - nejlépe to od šťastných slepiček
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • 1 kg brambor
  • pažitka
  • máslo na omaštění brambor
  • sůl

Postup:
Celer oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Vložte ho do vroucí vody s pár plátky citronu a několik minut vařte do poloměkka. Po vychladnutí celerové plátky osušte, obalte v trojobalu a osmažte na řepkovém oleji dozlatova. Jako přílohu uvařte k řízkům do měkka brambory, promíchejte s nasekanou pažitkou a polijte troškou másla.

NÁŠ TIP:
Celer můžete před obalením lehce obalit v oblíbeném koření, hodí se například kurkuma nebo koření na pečenou zeleninu.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

4 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího