Celý recept je rozepsán níže. Co máte nejraději na řízkách? My křupavou strouhanku. Protože jsme řízkoví, pustili jsme se nedávno do smažení. Namísto masa jsme ale sáhli po bulvě celeru. A potvrzujeme, že šťavnatý celer si s dozlatova vypečenou strouhankou víc než rozumí!
Suroviny na 2-3 porce:
Postup:
Celer oloupejte a nakrájejte na cca 1 cm silné plátky. Vložte ho do vroucí vody s pár plátky citronu a několik minut vařte do poloměkka. Po vychladnutí celerové plátky osušte, obalte v trojobalu a osmažte na řepkovém oleji dozlatova. Jako přílohu uvařte k řízkům do měkka brambory, promíchejte s nasekanou pažitkou a polijte troškou másla.
NÁŠ TIP:
Celer můžete před obalením lehce obalit v oblíbeném koření, hodí se například kurkuma nebo koření na pečenou zeleninu.