Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce.

Zelenina

Níže najdete sepsaný kompletní recept. Tohle původně bulharské jídlo můžete připravit na několik různých způsobů. Nejvíc si ho ale vychutnáte podle původní receptury s mletým masem. Spolu s nezaměnitelnou chutí nás na tomto receptu baví také to, že nevyjde nijak draho. Jedna porce vychází přibližně na 83 korun :-)

Suroviny na 4-5 porcí:

  • 1 kg brambor
  • 2 střední lilky nakrájené na 1 cm silné plátky
  • 1 žlutá cibule nakrájené najemno
  • 2 stroužky česneku nasekané nadrobno
  • 0,5 kg mletého masa, můžete použít hovězí a nebo mix hovězího a vepřového
  • 1 lžíce sušené saturejky
  • 200 g konzervovaných rajčat
  • 4 vejce - nejlépe od šťastných slepic
  • 2 lžíce bílého jogurtu + zbytek můžete využít k podávání
  • k dochucení pak dle chuti ještě sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:
Troubu rozehřejeme na 180 °C a vyložíme si plech pečicím papírem. Brambory uvařte ve slupce do měkka. Kolečka lilku rozložíme na plech, potřeme olivovým olejem, osolíme a vložíme do trouby na 15 min, dokud lilek nezačne hnědnout. Pak je sundáme s plechu a dáme stranou.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli. Když začne zlátnout, přidáme maso a prudce ho opečeme, při opékání ho co nejvíce rozmělníme. Přidáme česnek a koření. Necháme 10 minut dusit.
Uvařené brambory nakrájíme na 5mm plátky (neloupeme). Hluboký pekáč vytřeme olivovým olejem, na dno skládáme plátky brambor, osolíme, dáme vrstvu lilku a polovinu masové směsi. Pak vrstvu zopakujeme a zakončíme vrstvou brambor.
V misce si rozšleháme vajíčka a jogurt. Osolíme a nalijeme na suroviny v pekáči. V troubě pečeme nepřikryté cca 30 minut.

Celý recept najdete také na našem blogu >>>

2 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího