Celý recept najdete uvedený níže. Řídíte se při vaření ročním obdobím? Tento recept je úžasně podzimní - zahřeje, zasytí a součástí je jak dýně, tak zelí a kořenová zelenina.
Suroviny na 4 porce:
polovina dýně, například hokkaido
8 menších mrkví
1/4 červeného hlávkového zelí
250 g bulguru
125 g brynzy
600 ml zeleninového vývaru
olivový olej
sůl a pepř
Postup:
Troubu rozpalte na 180 °C. Dýni a mrkev nakrájejte na větší kostky a zelí překrájejte na proužky. Dýni a mrkev rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a dejte péct na 30 minut. Po 15 minutách přidejte na plech i nakrájené zelí. Bulgur propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vývarem. Dejte vařit na mírný stupeň, dokud nebude hotový tzv. na skus. Pokud v hrnci přebývá vývar, slijte ho. Hotový bulgur promíchejte s upečenou zeleninou, dochuťte solí a pepřem a posypte rozdrobenou brynzou. K dozdobení můžete využít bylinky nebo granátové jablko.
NÁŠ TIP: Pokud nemáte předem uvařený zeleninový vývar, doporučujeme mít ve spíži připravenou Bujónku: Bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, houby, nebo ryby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.
Celý recept najdete také na našem blogu >>>