Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Olej a ocet

Celý recept najdete uvedený níže. Řídíte se při vaření ročním obdobím? Tento recept je úžasně podzimní - zahřeje, zasytí a součástí je jak dýně, tak zelí a kořenová zelenina. Suroviny na 4 porce:
  • polovina dýně, například hokkaido
  • 8 menších mrkví
  • 1/4 červeného hlávkového zelí
  • 250 g bulguru
  • 125 g brynzy
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl a pepř

  • Postup:
    Troubu rozpalte na 180 °C. Dýni a mrkev nakrájejte na větší kostky a zelí překrájejte na proužky. Dýni a mrkev rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte olejem a dejte péct na 30 minut. Po 15 minutách přidejte na plech i nakrájené zelí. Bulgur propláchněte, dejte do hrnce a zalijte vývarem. Dejte vařit na mírný stupeň, dokud nebude hotový tzv. na skus. Pokud v hrnci přebývá vývar, slijte ho. Hotový bulgur promíchejte s upečenou zeleninou, dochuťte solí a pepřem a posypte rozdrobenou brynzou. K dozdobení můžete využít bylinky nebo granátové jablko. NÁŠ TIP: Pokud nemáte předem uvařený zeleninový vývar, doporučujeme mít ve spíži připravenou Bujónku: Bujón, který se od těch klasických liší nejen svou konzistencí, ale hlavně složením. Je vyroben pouze z čerstvých surovin, jako je zelenina, bylinky, koření, mořská sůl a například maso, houby, nebo ryby. Z jedné malé skleničky připravíte 4-5 litrů polévky, což ušetří spoustu času a surovin v kuchyni.
    Celý recept najdete také na našem blogu >>>
    1 produkt
    Doporučené
    Od nejlevnějšího
    Od nejlevnějšího za jednotku
    Od nejdražšího