Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Trvanlivé

Tento recept vznikl ve spolupráci s Rybí zahradou.

Suroviny na 2 porce:

  • 150 g uzeného jesetera
  • 250 ml mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce sušeného droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžička cukru krupice
  • 100 g krémového sýru či žervé
  • špetka soli a olej na smažení

Postup:
Nejprve si připravíme bliny. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Přidáme sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.
Necháme na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut. Těsto znovu zpracujeme a rozpálíme si pánev lehce potřenou olejem. Smažíme postupně malé lívanečky, zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.
Po vychladnutí bliny ozdobíme krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypeme bylinkami. Luxusní předkrm, či večerní pohoštění, kterým zazáříte, máte na stole.

2 produkty
Doporučené
Od nejlevnějšího
Od nejlevnějšího za jednotku
Od nejdražšího