Nedostupné
Cukr třtinový, 500 g
36 Kč
72 Kč/kg
Tento recept vznikl ve spolupráci s Rybí zahradou.
Suroviny na 2 porce:
Postup:
Nejprve si připravíme bliny. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Přidáme sůl, mouku a žloutek oddělený od bílku. Vypracujeme hladké těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z odloženého bílku.
Necháme na teplém místě kynout a odpočívat cca 15-20 minut. Těsto znovu zpracujeme a rozpálíme si pánev lehce potřenou olejem. Smažíme postupně malé lívanečky, zhruba takové velikosti, jako když spojíte palec a ukazováček.
Po vychladnutí bliny ozdobíme krémovým sýrem, kousky uzeného jesetera a posypeme bylinkami. Luxusní předkrm, či večerní pohoštění, kterým zazáříte, máte na stole.